Η πιο αγαπημένη εποχή του χρόνου είναι ένα μόλις βήμα μακριά… Κάποιοι μετράνε τις μέρες αντίστροφα μέχρι να να φτάσει η πολυπόθητη ώρα της ξεκούρασης για μικρούς και μεγάλους!

Η Kinderella όμως θα συνεχίσει τις δημοσιεύσεις όλο το καλοκαίρι, με υλικό για τις καλοκαιρινές σας κατασκευές, θαλάσσια πλάσματα, γοργόνες, πειρατές και άλλα πολλά!!! Κι επειδή όλοι προετοιμάζονται για τη γιορτή λήξης του σχολικού έτους, οργανώνουν φακέλους, κάνουν πρόβες και ετοιμάζουν τις ευχετήριες κάρτες που θα χαρίσουν, το σημερινό άρθρο, θα δώσει ιδέες για κάρτες με τα πατρόν τους…Kinderella newΑυτές τις μέρες δημοσιεύθηκαν πολλές ωραίες ιδέες από συναδέλφους, που αξίζει να δείτε…

Επειδή όμως ξέρω πόσο πολύ σας διευκολύνουν τα πατρόν, οι σημερινές ιδέες για κάρτες συνοδεύονται και από αυτά, για να τις σχεδιάσετε και να δώσετε στα παιδιά να κόψουν. Κάποιες είναι αρκετά εύκολες, άλλες λίγο πιο απαιτητικές, όλες όμως χιουμοριστικές και δροσερές σαν καλοκαιρινή βουτιά!!!

  1. ΚΑΡΤΑ- ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΔιπλώστε στη μέση ένα κόκκινο κανσόν χαρτόνι σε μέγεθος Α4. Από πάνω κολλήστε ένα λευκό χαρτόνι σε μικρότερο μέγεθος. Προτού το κολλήσετε, τοποθετείστε ένα κομμάτι σπάγγου στο χρώμα που σας αρέσει. Εκτυπώστε και σχεδιάστε τα κομμάτια από το πατρόν:karta_kalo_kalokairi   Μπορείτε να κόψετε τα γράμματα από κανσόν χαρτόνι ή απλά βάλτε τα παιδιά να γράψουν καλό καλοκαίρι με το δικό τους μοναδικό τρόπο!

 

2. «KAΡΤΑ-ΜΑΓΙΟ»

Karta 1   Σχεδιάστε το εξωτερικό μέρος της κάρτας σε κανσόν στο χρώμα της αρεσκείας και μετά σε καρό χαρτόνι, το μικρότερο κομμάτι του πατρόν. Διακοσμήστε την κάρτα με ένα κουμπί όπως στη φωτό ή μια τρέσα ή λουλουδάκι και ό,τι άλλο διαθέτετε… 🙂 Εκτυπώστε το πατρόν από ΕΔΩ:patron_magio Karta 23.»KΑΡΤΑ- ΚΟΚΤΕΪΛ

    1.  Σχεδιάστε την κάρτα από το πατρόν και διακοσμήστε την με ό,τι σας αρέσει. Τα χρώματα που θα βάλετε στο «κοκτέιλ» σας μπορούν να είναι πολλά. Εγώ θα επέλεγα ροζ… ΠΑΤΡΟΝ:karta_kokteil Karta 34. «ΚΑΡΤΑ – ΚΑΡΠΟΥΖΙ» Σχεδιάστε τον εξωτερικό κύκλο της κάρτας σε πράσινο κανσόν. Μετά μικρύνετε το πατρόν 0,5 εκ. και σχεδιάστε ένα μικρότερο κύκλο σε λευκό κανσόν. Επαναλάβετε τη διαδικασία, σχεδιάζοντας και τρίτο κύκλο, 0,5 εκ. μικρότερο, σε καρόν κόκκινο χαρτόνι αυτη τη φορά. Κολλήστε τα κομμάτια διαδοχικά το ένα πάνω στο άλλο, αφού τα διπλώσετε στη μέση. ΜΗΝ ξεχάσετε να κάνετε τη «δαγκματιά». Διακοσμήστε με κόκκινα πομ-πον και ματάκια! 🙂 Θα βρείτε το πατρόν ΕΔΩ: karta_karpouzi Karta 45. «ΚΑΡΤΑ – ΓΟΡΓΟΝΑ» Η συγκεκριμένη καρτούλα είναι λίγο πιο «απαιτητική». Αφού σχεδιάσετε το εξωτερικό σχήμα του κοχυλιού σε λευκό ή γαλάζιο οντουλέ, σχεδιάστε και κόψτε τα κομμάτια της γοργόνας.Στο πατρόν θα βρείτε αυτή τη γοργόνα…GorgonaΤην κολλάτε στο εξωτερικό μέρος της κάρτας, ή αν θέλετε εσωτερικά, αφού μεγεθύνετε λίγο το κοχύλι. ΠΑΤΡΟΝ: karta_koxuli Karta 56. «ΚΑΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ»

  Κόψτε από χρωματιστό χαρτόνι μια κάρτα παγωτό. Χρησιμοποιήστε για το χωνάκι αφρώδες υλικό και για το παγωτό γκοφρέ. Διακοσμήστε με μικρά χαρτάκια σοκολατί, σαν νιφάδες σοκολάτας. Για το ξυλάκι του παγωτού χρησιμοποιήστε χρωματιστά γλωσσοπίεστρα! ΠΑΤΡΟΝ: karta_pagwto Karta 67. ΚΑΡΤΑ – ΠΑΡΑΛΙΑ Πάρτε ένα κανσόν  μέγεθος Α4 στο χρώμα της άμμου και διπλώστε το στη μέση. Σχεδιάστε τα σύννεφα σε λευκό κανσόν, τα κύματα σε γαλάζιο, τον ήλιο σε κίτρινο και την ομπρέλα σε ό,τι χρώματα σας αρέσουν. Κολλήστε τα διαδοχικά το ένα πάνω στο άλλο… 🙂 ΠΑΤΡΟΝ: karta_paralia Karta 7 8. «ΚΑΡΤΑ – ΣΑΓΙΟΝΑΡΑ»
Η κάρτα που σας προτείνω είναι λίγο διαφορετική από αυτή στην εικόνα. Σχεδιάστε την όπως φαίνεται στο πατρόν και διπλώστε την στη μέση. Mπορείτε να βάλετε φιογκάκι για διαχωριστικό, αλλά μπορείτε να το κάνετε και με κανσόν. Η επιλογή στα χρώματα και τη διακόσμηση είναι δική σας! Εγώ προτείνω ένα μικρό λουλουδάκι μόνο. 😉                    ΠΑΤΡΟΝ: karta_sagionara

9. ΚΑΡΤΑ-ΤΟΠΙ

Μια πολύ εύκολη κατασκευή, γρήγορη και χαριτωμένη. Μπορείτε να τη σχεδιάσετε ό,τι χρώμα κανσόν προτιμάτε ή ακόμη και με αφρώδες υλικό.       ΠΑΤΡΟΝ: karta_topi Karta 910. «ΚΑΡΤΑ – ΒΥΘΟΣ»  

Άφησα για το τέλος μια από τις αγαπημένες μου… Μπορεί να φαίνεται δύσκολη μα καθόλου δεν είναι. Σχεδιάστε σε μπλε κανσόν την κάρτα, με στρογγυλεμένες άκρες, όπως φαίνεται στο πατρόν. Κόψτε και κολλήστε τα υπόλοιπα κομμάτια. Στο πατρόν που σας ετοίμασα, αντί για μικρούτσικα ψαράκια, θα βρείτε ένα ψάρι και έναν αστερία. Όσο για τα «φύκια», κολλήστε διαδοχικά, πρώτα το μεγαλύτερο και από πάνω το μικρότερο! 😉 ΠΑΤΡΟΝpatron_buthos Karta 10Όποια κι αν διαλέξετε, φτιάξτε την με αγάπη, για να θυμούνται πάντα το πρώτο τους σχολείο… ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!! 

Elena-signature