Μία από τις κατασκευές που έχω στη συλλογή μου στο Pinterest και που είχα βάλει στόχο να φτιάξω για την τάξη μου, ήταν και το χριστουγεννιάτικο γραμματοκιβώτιο! Δεν περνάει μέρα που να μη ζητάνε τα παιδιά μου να γράψουμε το πολυπόθητο γράμμα με τις επιθυμίες τους. Αλλά ήθελα να κάνω την ατμόσφαιρα λίγο πιο μαγική, λέγοντάς τους οτι αν τα ρίξουμε σε ένα γραμματοκιβώτιο, το βράδυ θα έρθουν οι βοηθοί του ‘Αι-Βασίλη να πάρουν τα γράμματα και να τα του παραδώσουν. Οπότε, έβαλα τα δυνατά μου και σας παρουσιάζω βήμα-βήμα την κατασκευή που έφτιαξα! Και αν αρέσει και σ’εσάς, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει… Kinderella newΗ κατασκευή που βρήκα στο ίντερνετ είναι αυτή…

Επειδή όμως δεν υπάρχουν κάπου και οι οδηγίες, αποφάσισα να το δοκιμάσω να δω πως θα βγει…
Αρχικά θα χρειαστείτε τα εξής:
1. Ένα κουτί παπουτσιών
2. Ένα μεγάλο κόκκινο κανσόν
3. Ένα μικρό κομμάτι μαύρο κανσόν
4. Ένα μικρό κομμάτι κυπαρισσί κανσόν
5. Έμα μικρό κομμάτι άσπρο κανσόν
6. Κόλλα, ψαλίδι, κοπίδι
7. Πιστόλι σιλικόνης
8. Λίγο βαμβάκι
9. Έναν φιγουροκόπτη χιονονιφάδα και ένα κομμάτι γιρλάντα (προαιρετικά)

IMG_0814IMG_0825
Βήμα 1ο:
Τυλίξτε το κουτί παπουτσιών με το κόκκινο κανσόν από όλες τις πλευρές…
IMG_0819
Βήμα 2ο:
Διαλέξτε μία πλευρά και κάνετε ένα άνοιγμα με το κοπίδι για να ρίξετε τα γράμματα.Μετά καλύψτε την πλευρά με κανσόν…
IMG_0821
IMG_0822
Βήμα 3ο:
Κόψτε μία λωρίδα μάυρον κανσόν στο πάχοςπου σας αρέσει και κολλήστε το στην πρόσοψη του γραμματοκιβωτίου. Με το λευκό κανσόν σχεδιάστε ένα φακελάκι και μερικές λευκές νιφάδες με το φιγουροκόπτη…
IMG_0824
IMG_0827
Βήμα 4ο:
Με το κυπαρισσί κανσόν θα κάνετε τη σκεπή του γραμματοκιβωτίου. Εγώ πρώτα κόλλησα με το πιστόλι σιλικόνης και ένα κομμάτι χριστουγεννιάτικης γιρλάντας στην κορυφή… αλλά είναι προαιρετικό.
IMG_0828
IMG_0829
Βήμα 5ο:
Για να φτιάξετε την καμινάδα, αντιγράψτε σε ένα κομμάτι κόκκινο κανσόν, το σχέδιο στη φωτογραφία.Οι διακεκομμένες γραμμές, δείχνουν τα σημεία που θα διπλώσετε το χαρτόνι…Την κολλάτε στη σκεπή του γραμματοκιβωτίου με σιλικόνη!
IMG_0830
IMG_0831
Βήμα 6ο:
Στο τέλος,κολλήστε λίγο βαμβάκι στην κορυφή και ένα κομμάτι μαύρο κανσόν που να μοιάζει με καπνό και η κατασκευή σας είναι έτοιμη!!!!
IMG_0832
γραμματοκιβώτιο του άι βασίλη