Μετά από μια τόσο δημιουργική χρονιά που σε λίγες μέρες φτάνει στο τέλος της, πώς θα μπορούσα να μη χαρίσω κι εγώ στα παιδάκια μου κάτι μικρό, κάτι συμβολικό, αλλά φτιαγμένο με αγάπη????

Πριν μερικές μέρες, στη σελίδα της kinderella στο facebook (https://www.facebook.com/kinderella.gr) σας έδειξα τα αναμνηστικά καδράκια που έφτιαξα για να δώσω στους μαθητές μου, μαζί με το γράμμα που έγραψα, για να τα ευχαριστήσω από καρδιάς, για την υπέροχη χρονιά που περάσαμε μαζί…

Καδράκια

Για όλους εσάς που με ρωτήσατε πως τα έφτιαξα, θα δείξω βήμα- βήμα τη διαδικασία που ακολούθησα, όπως επίσης κι ένα PDF αρχείο με τα σχεδιάκια, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για πατρόν.

1. ΠΟΖΕΣ…ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ! Αρχικά, έφτιαξα ένα αυτοσχέδιο καπέλο αποφοίτων και έναν σχολικό πίνακα από μαύρο κανσόν χαρτόνι και 1 φύλλο φελού. Έγραψα με κίτρινη κιμωλία τη φράση «Όταν μεγαλώσω θα γίνω…» και ζήτησα από τα παιδάκια μου να ποζάρουν, με μια έκφραση σκέψης! Να, κάπως….έτσι …………….
IMG_21992. ΚΑΔΡΑΚΙΑ…παντός τύπου!

Για να κολλήσω τις φωτογραφίες μου, διάλεξα καδράκια από λεπτό ξύλο, που υπάρχουν σε συσκευασία των 5 τμχ. και αγόρασα από το γνωστό σε όλες μας, βιβλιοπωλείο των νηπιαγωγών! 😉 To κόστος τους??? 0.40 λεπτά/τμχ. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μακετόχαρτο, χαρτόκουτα, οντουλέ χαρτόνι ή & απλό κανσόν. Απλά, το συγκεκριμένο θεωρώ, είναι πιο ανθεκτικό! IMG_22283. ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ…για την περίσταση!!!

Αφού εκτύπωσα τις φωτογραφίες μου σε φωτογραφικό χαρτί (10 x 18), τις κόλλησα στα καδράκια και ξεκίνησα τη διακόσμηση. Εγώ προτίμησα κάτι που να θυμίζει «αποφοίτηση»… το μήλο, το χάρακα και το συννεφάκι από αφρώδες υλικό, το μολύβι και το δοκιμαστικό σωλήνα από κανσόν, οι αριθμοί είναι τσόχινα αυτοκόλλητα. Εσείς πάλι μπορείτε να χρησιμοποίησετε ό,τι έχετε και ό,τι σας αρέσει. 🙂

 

Στο παρακάτω PDF αρχείο, θα βρείτε τις εικόνες για να τα σχεδιάσετε. Αν δεν έχετε χρόνο, μπορείτε απλά και να τα εκτυπώσετε…→ → → kadrakia Φυσικά, μην παραλείψετε μέσα στο συννεφάκι, να βάλετε κι ένα μικρό εικονίδιο με την επιλογή των μαθητών σας, για το μελλοντικό τους επάγγελμα!!!

4. ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ…γράμμα!!!

Το καδράκι που τους έφτιαξα, συνοδεύεται και από ένα γραάμμα, με λόγια από καρδιάς! ΑποχαιρετιστήριοΚι επειδή , όπως προείπα, ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ παιδιά όλη τη χρονιά, ακολουθεί κι άλλο δωράκι……….