Αν σας άρεσε η πρώτη κατασκευή αποφοίτησης από χάρτινα ποτήρια, ρίξτε μια ματιά στη δεύτερη ιδέα με «παιδάκια αποφοίτησης» που έφτιαξα πέρυσι για να βάλω τα γράμματα που δίνω κάθε χρόνο στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Είναι ιδέα από το ίντερνετ, όχι δική μου έμπνευση όπως η προηγούμενη, όμως τη βρήκα πολύ χαριτωμένη και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας τη διαδικασία υλοποίησης! Kinderella new

  Χρησιμοποίησα πολύ απλά υλικά όπως ρολά χαρτιού, τέμπερα και λίγο κανσόν σε αποχρώσεις του καφέ, κίτρινο και μαύρο. Δε χρειάζεστε καν πατρόν για να το φτιάξετε. Τα παιδιά βοήθησαν στο βάψιμο και το κόψιμο, αλλά χρειάζεται αρκετή δική σας συμμετοχή.  Μέσα τοποθετήσαμε το αποχαιρετιστήριο γράμμα τους!  Δείτε τα βήματα ένα-ένα αναλυτικά!!!

1. Σχεδιάστε σε ένα απλό ρολό χαρτιού δυο λωρίδες για να σχηματιστεί ο γιακάς, όπως φαίνεται στην εικόνα…IMG_5682IMG_56832. Δώστε στα παιδιά να βάψουν σε χρώμα της αρεσκείας σας! Εγώ χρησιμοποίησα ροζ και σκούρο μπλε για τη μέση και κάτω, λευκό για το γιακά, ροζ για τη μέση και πάνω! IMG_5681IMG_56843. Δώστε τους να κόψουν χοντρές λωρίδες καφέ κανσόν και μετά να κάνετε με το ψαλίδι μικρότερα κοψίματα για να φαίνονται σαν μαλλάκια. Στα αγορίστικα βέβαια, δε χρειάζεται αυτό…IMG_5685IMG_5687IMG_56884. Σχεδιάστε τα μάτια, μύτη και στόμα με μαρκαδόρο και βάλτε ένα κομμάτι μαύρο κανσόν από κάτω για πάτο. IMG_5690IMG_56915. Πως να φτιάξετε καπέλο αποφοίτησης σας έχω ξαναδείξει. Ένα απλό τετράγωνο κομμάτι κανσόν και μια λεπτή λωρίδα που να εφαρμόζει στο ρολό χαρτιού. Γι’αυτήν την κατασκευή χρειάζεται όμως να ανοίξετε και μια τρύπα στο τετράγωνο για να περάσει το γράμμα! IMG_5692IMG_5693IMG_56946. Τα παιδάκια σας είναι έτοιμα!!!!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ σε όσους και όσες τελείωσαν για φέτος!!!

IMG_5700Elena-signature