Αν κι εσείς ψάχνετε υλικό για να εμπλουτίσετε τις γωνιές γραφής και μαθηματικών, δεν έχετε παρά να εκτυπώσετε και να πλαστικοποιήσετε τα παρακάτω αρχεία. Διάφορες προγραφικές ασκήσεις, ένα παζλ με εικόνες και το αλφάβητο, καρτέλες γραφής των αριθμών από το 1 έως το 20, καθώς και παζλς με απλές πράξεις μαθηματικών (& για τις πρώτες τάξεις του δημοτικού), μπορούν να υπάρχουν στη διάθεση των παιδιών για να εξασκούνται καθημερινά!

The «alphabet puzzle» is also available in english. Download the PDF file, print it, laminate & cut the pieces and use it in your class. Same procedure for the Number cards, Mathematical puzzle, Prewriting cards!

Give a whiteboard marker to the kids so they can practise writing on the cards.It can be easily wiped out…

Δεν έχετε παρά να ανοίξετε τα PDF αρχεία, να τα εκτυπώσετε και να τα πλαστικοποιήσετε. Βάζετε τις καρτέλες στη γωνιά γραφής και μαθηματικών και φροντίζετε να υπάρχει και ένας μαρκαδόρος για πίνακα. Τα παιδιά μπορούν να εξασκούνται επάνω στις καρτέλες, γράφοντας με το μαρκαδόρο, ο οποίος σβήνει πανεύκολα με απλό, στεγνό, χαρτί κουζίνας.

Ασκησεις Προγραφης (Prewriting cards)
Μαθαινω τους αριθμους (Cards with numbers)

Την ίδια διαδικασία- εκτύπωση, πλαστικοποίηση, κόψιμο- ακολουθείτε και για τα παζλ με το αλφάβητο και τις απλές μαθηματικές πράξεις. Μπορείτε να τοποθετήσετε τα κομμάτια ανακατεμένα σε ένα καλαθάκι και να προσπαθούν τα παιδιά να ταιριάξουν το κάθε σκίτσο με το αρχικό του γράμμα.

Το παζλ της αλφαβητας
English alphabet puzzle
παζλ με απλες πραξεις (math puzzle)

Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμα όσο και σ’εμένα και να βοηθήσουν τα παιδιά να εξοικειωθούν με το γραπτό λόγο και το μαγικό κόσμο των αριθμών!!!!

Elena signature