Επετειακό θεατρικό 12 σελίδων με ρόλους για παιδιά δημοτικού και κυρίως για τις μεγαλύτερες τάξεις, που εύκολα προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε εκπαιδευτικού! Γραμμένο σε έμμετρο λόγο, με συγκινητικό ύφος, ηχητικά ντοκουμέντα, αναφορές στα σημαντικά γεγονότα της εποχής, περιλαμβάνει και προτεινόμενα μουσικά κομμάτια για να επενδύσετε τη γιορτή σας!

Λίγα λόγια για το έργο…

Τα απειλητικά σύννεφα του πολέμου βρίσκονται πάνω από ολόκληρη την Ευρώπη και κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει από τη λαίλαπα του πολέμου. Η Ελλάδα και ο τότε πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς δε δέχονται το τελεσίγραφο των Ιταλών και η χώρα μας μπαίνει στον ανελέητο πόλεμο. Οι Έλληνες με ανδρεία και σθένος γράφουν ηρωικές σελίδες στο αλβανικό Μέτωπο και γίνονται φάρος ελπίδας για πολλούς λαούς ακόμη. Ούτε η γερμανική Κατοχή του 1941 δε θα καταφέρει να δαμάσει την ελληνική ψυχή που υπομένει αμέτρητα δεινά έως την πολυπόθητη απελευθέρωση στις 12 Απριλίου 1944.

δείτε το θεατρικό στο TPT
δείτε το θεατρικό στο Etsy

Τα ηχητικά ντοκουμέντα που αναφέρονται στο θεατρικό είναι κομμάτια από αρχεία τηλεοπτικών αφιερωμάτων στο έπος του ’40 και μπορείτε να τα κατεβάσετε σε μορφή mp3 για να τα συγκεντρώσετε σε ένα CD που θα χρησιμοποιήσετε στη γιορτή σας. Κάνοντας αντιγραφή-επικόλληση στους συνδέσμους που αναφέρω στο θεατρικό, θα σας ανοίγει αυτόματα αντίστοιχη σελίδα στο site της Kinderella. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας πατώντας στους παρακάτω συνδέσμους (κάνετε δεξί κλικ και αποθήκευση αρχείου):

Πηγές:

  • https://www.youtube.com/watch?v=JL43vTz0oiE
  • https://www.youtube.com/watch?v=8Nlg2w2UJII
  • https://www.youtube.com/watch?v=yEIhMzVhXac
  • https://www.youtube.com/watch?v=G2EZHC8caqo

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΑΣ!!!

Elena signature