Μιας και τις πρώτες μέρες κάθε νέας σχολικής χρονιάς όλα είναι πρωτόγνωρα για εμάς και τους νέους μας μαθητές, ένα από τα αγαπημένα μου θέματα για το μήνα Σεπτέμβριο είναι: «Ανακαλύπτοντας τον κόσμο των συναισθημάτων».Φυσικά η τάξη μας πρέπει να στολιστεί σιγά σιγά και μέ έργα των παιδιών, οπότε το φετινό ταμπλό, προσπαθεί να τα συνδυάζει όλα! Αν έχετε διαβάσει το βιβλίο του Shel Silverstein «Το δέντρο που έδινε», τότε πάρτε μια ιδέα για τη φθινπωρινή σας διακόσμηση. Αν πάλι όχι, αξίζει να το διαβάσετε!!!

Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια μηλιά…και αγαπούσε ένα αγοράκι.Και το αγόρι αγαπούσε την μηλιά πάρα πολύ κι η μηλιά ήταν ευτυχισμένη!Μα περνούσαν τα χρόνια και το αγόρι μεγάλωσε και πολλές φορές η μηλιά έμενε μοναχή…

Ένα παραμύθι με απλά λόγια, που δίνει αμέτρητες αφορμές για συζήτηση και προβληματισμό, ένα βιβλίο που ξεκλειδώνει το συναισθηματικό κόσμο των παιδιών!

Αφού παρακολουθήσαμε το βιντεάκι στην τάξη μας, ήρθε η ώρα να συζητήσουμε για την έννοια της «προσφοράς». Τι σημαίνει αγαπώ???? Αγαπώ σημαίνει δίνω…Μοιράζομαι…Χαρίζω…Προσφέρω απλόχερα χωρίς να ζητάω αντάλλαγμα…Και η μηλιά της ιστορίας μας, αυτό μας διδάσκει!

Έδωσα στα μικρά μου να κόψουν μήλα από κόκκινο κανσόν χαρτόνι! Κατεβάστε το πατρόν για το μήλο πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο.

πατρον μηλο

Στη συνέχεια κολλήσαμε επάνω ένα κομμάτι λευκό χαρτί Α4 στο ίδιο σχήμα, αλλά λίγο μικρότερο για να χωράει και να μπορούν να ζωγραφίσουν επάνω. Και ο καθένας τους ζωγράφισε, πως αντιλαμβάνεται την έννοια της προσφοράς…

Εγώ είχα ήδη ετοιμάσει το ταμπλό, φτιάχνοντας το δέντρο με καφέ ρολό λαδόκολλας, φυλλαράκια από πράσινο κανσόν, και το αγόρι της ιστορίας μας! Τα «μήλα της προσφοράς» έλειπαν για να ολοκληρωθεί το φθινοπωρινό μας ταμπλό!

Δώστε στα παιδιά την ευκαιρία να εκφραστούν για να τα γνωρίσετε καλύτερα και να έχουν πιο ομαλή προσαρμογή! Το ταξίδι μας στο μαγικό κόσμο των συναισθημάτων θα συνεχιστεί όλο το μήνα Σεπτέμβριο…

Elena signature