Στο 1ο μέρος του άρθρου «Φτιάξτε μόνοι σας τη χριστουγεννιάτικη στολή» δείξαμε μερικές ιδέες για το πως να φτιάξετε στολές για ελατάκια, καλικαντζαράκια και ξωτικά με χαμηλό σχετικά κόστος, ανάλογα πάντα και με τις απαιτήσεις της γιορτής που έχετε επιλέξει να παρουσιάσετε. Στο 2ο μέρος, συνεχίζουμε με περισσότερες ιδέες για στολές που είτε εμπνεύστηκα μόνη μου από φωτογραφίες που βρήκα στο διαδίκτυο είτε από διάφορα ελληνικά και ξένα εκπαιδευτικά ιστολόγια που έφτιαξαν οι «πολυτάλαντοι» συνάδελφοι και μου άρεσαν.

α. Ιδέες για αστεράκια!
Η πρώτη πρόταση για οικονομική στολή αστεράκι, έχει να κάνει με δική μου προσωπική ανάμνηση από τη γιορτή του νηπιαγωγείου,πριν σχεδόν 30 χρόνια. Η μητέρα μου έφτιαξε τη στολή χρησιμοποιώντας κίτρινο κορμάκι,λευκό καλσόν και μια φούστα από κίτρινο τούλι που έραψε μόνη της. Οι λεγόμενες φούστες Tutu, ή «μπαλαρινόφουστες» έγιναν μόδα τα τελευταία χρόνια και δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να τις φτιάξετε. Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε σαφείς οδηγίες για το πως να φτιάξετε μια tutu με όποιο χρωματικό συνδυασμό σας αρέσει. Επιπλέον, μπορείτε να βάλετε και μερικά αστεράκια από τσόχα ή απλό χαρτόνι επάνω στη στολή και να ταιριάζει περισσότερο με το ύφος τη χριστουγεννιάτικης γιορτής!


http://oneirodwmatia.blogspot.gr/2012/01/tutu.html

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε την ιδέα του 1ου Νηπιαγωγείου Ν.Φώκαιας για στολή «αστέρι» με γκοφρέ χαρτί…

http://tsirimpasieleni.blogspot.gr/2011/12/blog-post_2225.html

Επίσης,σαν τρίτη εναλλακτική, χρησιμοποιήστε φόδρα κίτρινη ή χρυσή, στολίστε  την με αστέρια από απλό κανσόν χαρτόνι ή και με κάποια χρυσή κορδέλα και βάλτε αντίστοιχα μια χρυσή ζώνη στη μέση. Όσο για το απαραίτητο αξεσουάρ στο κεφάλι, ένα λαστιχάκι ή στέκα ή κορδέλα με κάποιο αστέρι στο κέντρο, θα έδινε σίγουρα ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα…

β. Ιδέες για ταρανδάκια!

Η οικονομικότερη ιδέα για να ντυθούν τα μικρά σας ταρανδάκια,είναι να φορέσουν καφέ κoλάν (ρίξτε μια ματιά εδώ: http://www.azshop.gr/index.html?action=item&item=3014  )

και ένα απλό άσπρο φανελάκι (ρίξτε μια ματιά εδώ: http://giannakopouloi.gr/index.php/i-i-i-i-i-isi-15/i-i-i-i-i/i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-boxer/2-4-6-8.html ) Γιατί άσπρο; Γιατί είναι πολύ δύσκολο να βρείτε καφέ. Εγώ όταν θέλω να αλλάξω χρώμα σε κάτι, χρησιμοποιώ μια απλή βαφή ρούχου και το τροποποιώ. Μπορείτε κι εσείς να κάνετε το ίδιο! Όσο για τα κέρατα του ταράνδου, μια στέκα από γνωστό κατάστημα παιχνιδιών είναι αρκετή, κι αν δεν σας αρέσει,μπορείτε πάντα να τη φτιάξετε και μόνοι σας… 🙂

 

(http://www.toys24.gr/product/%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%BA%CE%B1-%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B15508/2893#prettyPhoto )

γ. Χιονονιφάδες και αγγελάκια
Χρησιμοποιήστε ένα απλό λευκό κορμάκι με φουρό (δείτε εδώ: http://www.ricardo.gr/buy/paidika-brefika/diafora/paidiko-kormaki-me-fouro-kainourio/v/an720084052/ ) και ένα λευκό καλσόν ή απλά ένα άσπρο μακρυμάνικο φανελάκι και μια φούστα με τούλι που μπορείτε να φτιάξετε με τον τρόπο που ανέφερα παραπάνω… ( λευκό κορμάκι: http://www.narlis.gr/kormaki-koritsi-3.html )

Δείτε ΕΔΩ: http://aneraida.blogspot.gr/2011/02/blog-post_21.html  αναλυτικές οδηγιές για τη στολή αγγελάκι και τα φτερά! Περισσότερες ιδέες για φτερά… (http://www.realsimple.com/holidays-entertaining/holidays/halloween/easy-diy-halloween-costumes-00000000045622/page13.html )

 

Απλά και όμορφα φτερά από χαρτόνι, κολλώντας με σιλικόνη μια λευκή χριστουγεννιάτικη γιρλάντα!

Και στο κεφάλι; Ρίξτε μια ματιά εδώ: http://www.attemptingaloha.com/2012/12/angel-costume-halo-tutorial.html 

δ) Βοσκός και μάγος
Το βασικό  πατρόν που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε μόνοι σας τις συγκεκριμένες στολές είναι αυτό…

Αν πρόκειται για στολή μάγου, καλύτερο θα ήταν να επιλέξετε μια γυαλιστερή φόδρα σε χρώμα μπορντό, ή σκούρο μπλέ, ακόμη και χρυσό αν προτιμάτε. Αν πάλι πρόκειται για βοσκό, προτιμείστε κάτι σε απλό καφέ. Και στις δύο περιπτώσεις δέστε μια ζώνη, από χοντρό κορδόνι για το βοσκό και από ύφασμα για το μάγο! Στο κεφάλι μπορείτε να βάλετε τα εξής αξεσουάρ…

1.  Για το βοσκό, δέστε ένα μεγάλο κομμάτι από το ίδιο καφέ ύφασμα που φτιάξατε και τη στολή και στερεώστε το στο κεφάλι με κορδόνι που χρησιμοποιήσατε για τη ζώνη. Επίσης μπορείτε να του δώσετε να κρατάει μια γκλίτσα ή ένα ξύλινο ραβδί.

2. To καπέλο του μάγου πάλι, μπορεί να γίνει κάπως έτσι… και στα χέρια του θα κρατάει ένα πακετάκι με το υποτιθέμενο δώρο για το μικρό Χριστό!

 

Ο,τι και αν επιλέξετε να δοκιμάσετε, ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!! 🙂