Με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής επετείου για την επανάσταση του 1821 όλοι ψάχνουμε ιδέες για να διακοσμίσουμε το ταμπλό της τάξης μας ή να εμπλουτίσουμε το σκηνικό της γιορτής. Τσαρούχια, φουστανέλες, γιαταγάνια και καριοφίλια έχουν την τιμητική τους. Μορείτε να χρησιμοποιήσετε παραδοσιακά όργανα όπως φλογέρες, παραδοσιακά κεντήματα και ποδιές είτε και στολές αν κάποιος γονιός μπορεί να σας διαθέσει. Σεντούκια, γκλίτσες, μπακιρένια σκεύη, κοφίνια, παραδοσιακά υφαντά και πολλά ακόμη θα εμπλουτίσουν τη γωνιά «λαϊκής παράδοσης» αλλά και τη γιορτή σας.

Ένας ωραίος τρόπος για να γνωρίσουν τα παιδιά τους ήρωες και της ηρωίδες της επανάστασης είναι να τους διαβάσετε τα καταπληκτικά βιβλία από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος που διηγούνται τη ζωή των ηρώων με απλό και κατανοητό τρόπο, γραμμένα σε έμμετρο λόγο.

Φτιάξετε τους ήρωες σε μέγεθος Α4 και Α3 χρησιμοποιώντας τα πατρόν που θα βρείτε παρακάτω και αποτυπώστε τα σε κανσόν χαρτόνι. Μια εναλλακτική ιδέα είναι να χρωματίσετε τις σελίδες Α4 που θα βρείτε στο PDF αρχείο, αλλά το αποτέλεσμα δε θα είναι ίδιο όπως αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Πατρόν Αθανάσιος Διάκος
Πατρόν Μπουμπουλίνα
Πατρόν Μαντώ Μαυρογένους
Πατρόν Κολοκοτρώνης
Πατρόν περικεφαλαία