Γιατί πολεμούν οι άνθρωποι κυρία?? Και τι γίνεται αν τελειώσουν τα πυρομαχικά? Ο Στρατηγάρας Μπαμπούμ Ταρατατζούμ και ο Στραταρχάρας Φον Μπομπάρδεν Μπαρούτεν Οβίδεν είχαν μια ιδέα! Αλλά τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς όπως θα περίμενε κανείς. Για την ακρίβεια πήγαν εντελώς ανάποδα…Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, μπορούμε να διαβάσουμε την ιστορία «Όταν οι καμπάνες σταμάτησαν τον πόλεμο» και να δημιουργήσουμε με τα παιδιά!

Το παραμύθι του σημαντικού Ιταλού συγγραφέα και δασκάλου Τζιάνι Ροντάρι μας εξιστορεί έναν πόλεμο χωρίς τελειωμό. Έναν πόλεμο, όπου όλα πήγαν στραβά… σαν μια ομαδική παιδική «ευχή» για ειρήνη όπου έπιασε. Ένα ξεκαρδιστικό σαμποτάζ όπου ακόμη και τα άψυχα υλικά εναντιώνονται στον ανθρώπινο παραλογισμό. Με αφορμή λοιπόν αυτό το παραμύθι, aυτή την εβδομάδα θα κάνουμε διάφορες δράσεις και κατασκευές με τα παιδιά για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου! Μπορείτε λοιπόν να πάρετε μερικές ιδέες!

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΑΡΑΣ

Αν του ρίξετε μια δεύτερη, πιο προσεκτική ματιά, δε νομίζετε οτι μοιάζει λίγο στο Μουσολίνι??? 😉

Γι’αυτό λοιπόν, σκέφτηκα κι εγώ να τον φτιάξω ώστε να μπορέσω να εξιστορήσω καλύτερα τα γεγονότα στα παιδιά και για να διακοσμήσουμε το ταμπλό της τάξης μας…

Για όσους ενδιαφέρονται, μπορούν να έχουν και ΠΑΤΡΟΝ

κατεβαστε το πατρον

Διαβάσαμε και το βιβλίο του Φίλιππου Μανδηλαρά «Το Έπος του ’40«

και αποφασίσαμε να ζωγραφίσουμε τους γενναίους Έλληνες φαντάρους που πολέμησαν στα βουνά. Ο καθένας μας έβαλε όλη του την τέχνη!

Και όλοι μαζί  ξεκινήσαμε να διακοσμούμε το ταμπλό της τάξης μας… Θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητες για την 28η Οκτωβρίου όλη την εβδομάδα, κάνοντας και ατομικές κατασκευές όπως η παρακάτω!

Θα δώσω στα παιδιά να κόψουν τα κομμάτια (που μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω πατρόν) και να γράψουν με λευκή τέμπερα και πινέλο, το ηρωικό ΟΧΙ! Θα το διακοσμήσουμε και με φύλλα δάφνης και θα κολλήσουμε τα ψηφία της χρονολογίας 1940 από χαρτί Α4!

κατεβαστε το πατρον

   Elena signature