Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η «Παγκόσμια ημέρα Αποταμίευσης» μας δίνει αφορμή για πολλές δράσεις και παιχνίδια. Ο μύθος του «Τζίτζικα και του Μέρμηγκα», ο μύθος με την αρπαγή της Ευρώπης από τη μυθολογία μας, πολλές ιστοριούλες για την αξία των χρημάτων και τη σωστή διαχείρισή τους και άλλα πολλά που θα βρείτε στη Διαθεματική προσέγγιση για την αποταμίευση και στις περσινές μας αναρτήσεις! Όμως πώς η αποταμίευση μπορεί να είναι πολύ γλυκιά????

Μα αν τη συνδυάσεις με την αξία της προσφοράς φυσικά…Φέτος στην τάξη, ο φίλος μας ο Νικόλας μοιράστηκε μαζί μας ένα μικρό του «μυστικό». Κάθε χρόνο, γεμίζει τον κουμπαρά του με τα νομίσματα που του περισσεύουν από το χαρτζιλίκι του. Και τα αληθινά νομίσματα τα δωρίζει σε ιδρύματα που έχουν ανάγκη! Και φυσικά δεν ξέχασε ούτε τους συμμαθητές του. Μας έφερε σοκολατένια νομίσματα και καραμελένια ευρώ, ενώ εγώ τους είχα ετοιμάσει cup cakes γουρουνάκια!

Διαβάσαμε το βιβλίο που μας διδάσκει ότι «Τα χρήματα δεν είναι για να τα σπαταλάμε», μάθαμε παροιμίες, από πού πήρε το όνομά του το ευρώ και κάναμε την κατασκευή μας για φέτος που ήταν τι άλλο??? Κουμπαράδες γουρουνάκια!!!

Κατασκευή κουμπαράδες γουρουνάκια

  • Κανσόν χαρτόνι σε ροζ χρώμα
  • ψαλίδι, κόλλα, κοπίδι
  • αφρώδες χαρτόνι σε ροζ
  • μικρά χάρτινα πιατάκια
  • ροζ τέμπερα
  • σιλικόνη

1. Έδωσα στα παιδιά να βάψουν από 2 χάρτινα πιατάκια το καθένα, με ροζ τέμπερα

2. Όσο αυτά στέγνωναν, εμείς κόβαμε κεφάλια και μύτες γουρουνιών ( τα αυτιά τα έκοψα εγώ για συντομία)

3. Ζωγραφίσαμε μάτια και στόμα στα κεφάλια των κουμπαράδων ενώ εγώ κόλλησα με σιλικόνη τα δύο πιατάκια μεταξύ τους και έκανα τη σχισμή με κοπίδι.

4. Με κόλλα ρευστή κόλλησα τα ποδαράκια στην κατασκευή και για ντεκόρ έβαλα και ένα σοκολατένιο νόμισμα!!!

Άντε και του χρόνου βρε παιδιά!!!!!!!!! Όχι με ΠΟΛΥ χρήμα για αποταμίευση, αλλά με ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ αγάπης για…..χάρισμα!

Elena signature